- Annonce -

En af de helt gamle traditioner i Tyrkiet er hamam med rødder helt tilbage i det gamle Romerrige. Hamam er godt for både krop og sjæl, og man føler sig utrolig godt tilpas bagefter.

At gå i Hamam ligger dybt i tyrkernes folkesjæl og bør prøves, når man er gæst i landet. Hamam betyder badstue. Der er altid smukt dekoreret med mosaikbeklædte vægge, som man kan ligge og nyde, når man har taget plads på det sekskantede marmorbeklædte massagebord. Temperaturen i rummet er 42 grader.

Sæt et par timer af – og nyd apslapningen og føl dig bagefter som et nyt og “bedre” menneske ….

Traditionen er som sagt tilbage fra Romerrigets tid og underbyggede koranens krav om renlighed. Badekulturen spredte sig først til det byzantinske rige og senere til det osmaniske rige, hvor kulturen blev forenet med islam.

- Annonce -

Hammen fungerede som et afvaskningsritual inden, man gik i moskeen. Mange havde på den tid ikke vand i hjemmet og kunne dermed få et tiltrængt bad. Samtidig var stedet et mødested for både kvinder og mænd. Opdelt naturligvis, men man skal ikke undervurdere den sociale betydning, hamamerne har haft og fortsat har.

En af de helt gamle traditioner i Tyrkiet er hamam med rødder helt tilbage i det gamle Romerrige. Hamam er godt for både krop og sjæl, og man føler sig utrolig godt tilpas bagefter.

Sådan foregår det

Første går man 10-15 minutter i en varm sauna, så kroppen varmes godt op. Iklædt badetøj eller et lændeklæde lægger man sig dernæst på hamamstenen. Først afvaskes kroppen med en kese (en handske af viskose, bomuld og gedehår), der fjerner død og gammel hud. Herefter dækkes kroppen af en sæbe som de, via helt specielle poser, får til at skumme kraftigt, så det føles som et helt tæppe, man får over sig. Og massøren masserer så sæben godt ind overalt på kroppen. Afskyldningen sker med både koldt og varmt vand, hvilket er godt for kroppen. Det varme vand åbner kroppens porer, så urenheder kan skrubbes væk, mens det kolde vand lukker porerne igen.  En sådan behandling tager cirka en times tid, og derefter er man for alvor klar til strand og sol.

Vi har gode erfaringer med Aqua Sanita Spa, der ligger under White Gold Hotel i Oba. Her får man også en lækker oliemassage efter turen i hamam. Så alt i alt skal man sætte et par timer af til besøget.

En af de ting man skal prøve i Tyrkiet

- Annonce -
SHARE
Next articleDinner Restaurant Oba